URBAN RETREAT - YOGA & HOLISTISK HÄLSA

Söndag 22 September

Tema: Vår livsenergi – Hur får vi energin att räcka?

Hur lär vi oss att hantera vår energi och hur får vi den att räcka? Kan vi höja och boosta vår energi så att vi orkar mer?

Både Ashtanga och yinyogan utgår ifrån vår livsenergi, vår prana. Livsenergin färdas i kroppen i vad som kallas för vårt chakrasystem, vårt energisystem. Chakrasystemet består av energicenter, chakran och nadis, energikanaler.

När vi lever våra liv, arbetar, socialiserar, tränar, äter och allt annat härligt som livet erbjuder, så påverkas flödet av energi genom energikanalerna och energicentrerna både till det bättre och till det sämre. När vi är med om upplevelser som på olika sätt skakar eller påverkar oss, och vi inte bearbetar dessa när de inträffar, lagras de i kroppen och skapar blockeringar i vårt energisystem. Dessa blockeringar, som också kallas för grantis, kan i sin tur leda till olika typer av sjukdom och ohälsa både fysiskt, mentalt, emotionellt eller spirituellt.  

Under denna dagen kommer vi fokusera på vår livsenergi och vad vi kan göra för att få blockeringar att släppa och energin att börja flöda, både genom rörelse men också genom vad vis toppar i oss! För ett mer stabilt, energirikt, harmoniskt och hälsosamt liv! 



SÖNDAGENS PROGRAMM

Ett Energirikt och mer Harmoniskt liv

SCHEMA SÖNDAG 22/9

09.00 -10.15 Morgonmeditation & Ashtangayoga 

Ge dig själv och din kropp den bästa starten på dagen med en stund i stillhet följt av en stärkande och grundande Ashtangapass. Ashtangayogan är den mest transformerande yogaformen vi har och en yogaform som gör underverk för just vår kropp och hälsa. Här balanserar vi upp och renar hela vår kropp, vårt nervsystem samtidigt som vi grundar oss och lugnar vårt sinne. Allt med fokus på vårt andetag. 

En klass som alla kan vara med på oavsett tidigare yogaerfarenhet. 

 

10.30 – 11.15 Föreläsning & Energibalansering; Nyckel nr 3: Vår Energi

En föreläsning om vår prana, vår livsenergi. 

Genom yogans verktyg kan vi lära oss känna igen vår egen energi. När den börjar tryta och när den flödar obehindrat. Vad som hjälper oss att fylla på med energi och när vi behöver hushålla med den.

Vi är oftast medvetna om att vår energi fluktuerar, den är olika hög från en dag till en annan. Ibland även från en stund till en annan. Om vi inte lär oss att lyssna in till vår energi och anpassa livet utifrån denna är det lätt att vi bara kör på. Att vi fyller kalendern, tar han om alla runt omkring oss, glömmer av oss själva och helt kör slut på vår energi. Det tar stopp. Vi blir utbrända.

Yogan lär oss att lyssna inåt, men den hjälper oss också att lyfta vår energi! 

Vi kommer även att prova på tekniker där vi själva kan balansera vår energi, enkla tekniker som vi kan ta med oss i vardagen.

 

11.30 – 12.30 Smarrig & hälsosam lunch

 

12.30 – 13.15 Reikihealing med Jenny Öhrman

Passet hålls av Jenny Öhrman som driver Grow studio på Öland, hon är utbildad Reikihealer steg I & II.

Under passet kommer Jenny att ge alla Reikihealing både i grupp och på individuell nivå. Hon arbetar med våra energier genom bland annat handpåläggning.

Reiki är en mjuk behandlingsmetod från Japan vars syfte är att skapa balans och välbefinnande. Genom handpåläggning och genuin omtanke ger behandlingen djup avslappning och löser upp blockeringar och spänningar i kroppen. Reiki hjälper dig att bearbeta sådant som hindrar dig från att leva som den hälsosammaste versionen av dig själv.

 

13.15-14.00 Föreläsning & Cirkel; Nyckel nr 4: Våra känslor

Genom att bli vän med våra känslor så kan vi bjuda in mer lekfullhet, kreativitet och glädje i livet!

Har vi däremot inte kunskapen om hur vi ska hantera våra känslor, om vi inte har verktygen att ta hand om dem så är det så lätt att istället trycka undan. Stänga av då vi inte orkar eller vågar möta. Eller kanske så börjar dessa känslor ta överhanden, börja styra oss så att livet blir en känslomässig bergochdalbana.

Med hjälp av yogans verktyg kan vi hitta tillbaka till stabiliteten, om och om igen grunda oss och från denna trygga plats börja våga möta våra känslor. Förstå att vi inte är våra känslor utan istället se dem som den fantastiska informationskälla som de är. Signaler om vad vi går igenom, vad som pågår inom oss men också vad som begränsar och håller oss tillbaka. Vad som står i vägen och hindrar oss från att kliva in i vår fulla potential och blomma ut. 

Ett av mina absoluta hjärteämnen så varmt välkommen till känslornas värld tillsammans med mig!

 

14.15 – 15.15 Meditationsklass: En trygg resa in i känslornas värld

Vi bjuder in till både aktiv och stilla meditation. Guidar dig på ett lugnt och tryggt sätt att landa in i kroppen och andetaget, och därifrån möter vi våra känslor.

Vi släpper taget om det som håller oss tillbaka och bjuder in det vi vill ha mer av i livet. Glädje, lekfullhet, frihet och kärlek!

 

15.15 – 15.45 Fika & Mingel

 

15.45 -17.15 Yinyoga, Kakaoceremoni & Cirkel: Att våga öppna vårt hjärta 

Vi avrundar helgen med ett lugnt och helande yinyogapass med fokus på att öppna upp, bjuda in energin till att våga börja lyssna till och följa vårt hjärta.

Du bjuds på en ceremoniell kakao som hjälper oss att komma i kontakt med oss själva, som gör det enklare att höra hjärtats röst.

Vi avslutar och sammanfattar helgen tillsammans med samtal och cirkel.