DATUM & DAG
Söndag 20 oktober
TID
14.00-16.30
LÄRARE
Karin
INVESTERING
350 kr
PLATS
Shala Jord
ASHTANGAWORKSHOP

Styrka & Bandhas i vår asanapraktik

Varmt välkommen en härliga och utvecklande workshop där vi fokuserar på vår Styrka i praktiken!

I vår asanapraktik så finns det alltid delar där vi kan utvecklas, oavsett hur många gånger vi har gjort samma sekvens. En av dessa delar vi kan arbeta med att utveckla och bygga upp vår styrka. En del som är så viktig för en hållbar Ashtangapraktik.

Under denna workshop bjuder Karin först in till en kortare föreläsning om våra muskler, hur dessa arbetar i våra ställningar och vikten av att lära sig hitta den inre styrkan och kontakten med dina muskler.

Du guidas sedan genom praktiken i lugn takt där vi kommer stanna upp och fokusera extra på vissa delar, så som våra vinyasas och vissa ställningar. Ofta kanske vi börjar fokusera mer på smidigheten i ställning som vi upplever svåra, och då är det lätt att tappa kontakten med musklerna, den inre styrkan och bandhas. Vi ger oss här tid att arbeta med musklerna och ta oss an ställningarna ifrån ett annat perspektiv snarare än rutinmässigt.

 
Denna workshop passar alla, oavsett om du precis påbörjat din Ashtangapraktik eller yogat hos oss länge.

 

Varför behöver vi styrka?

Att träna upp vår styrka i kroppen motverkar muskelförtvining och benskörhet när vi blir äldre. När vi dessutom bygger upp vår styrka i samverkan med att vi tränar upp vår kondition så minskar vi risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Ashtangayogan ger oss här båda delarna, vi använder våra muskler i praktiken och vi höjer även pulsen när vi kommer in i ett härligt flöde och samtidigt fokuserar på vår andning, detta förbättrar vår kondition. 

Genom att fokusera på styrkan i din praktik så kan du förbygga risken för skador.

 

Datum & tid:

Söndag 20 oktober

kl 14.00-16.30

Din investering: 350 kr

 

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN STÄRKANDE OCH ENERGIGIVANDE WORKSHOP!